Kromě lepší zkušenosti při prohlížení můžete díky překladu dosáhnout také zpřístupnění svých stránek pro nové uživatele na nových trzích. Ať jsou vaše cíle jakékoli, může to znamenat nárůst počtu příznivců, zvýšení prodeje a počtu stahování a dalších ukazatelů.

Překlad může být obzvláště užitečný, pokud je vaše webová stránka nebo firma orientována na trhy ve více zemích nebo pokud sídlí v zemi s více úředními jazyky (např. v Kanadě, kde je úředním jazykem francouzština i angličtina).

Co je to Weglot?

Weglot je překladatelským doplňkem platformy WordPress, který lze jednoduše integrovat do vaší webové stránky. Je kompatibilní s šablonami a doplňky platformy WordPress a poskytuje jednoduché uživatelské rozhraní pro jednotlivce, kteří chtějí rychle a jednoduše překládat své webové stránky.

Weglot dokáže rozpoznat obsah vaší webové stránky (včetně položek nabídky) a po nainstalování a aktivaci ji automaticky přeloží do vámi vybraného jazyka. Pomocí vizuálního editoru můžete pak spravovat překlady svých stránek prostřednictvím cloudového ovládacího panelu Weglot (k tomu je nutné mít vlastní účet Weglot). Tento editor vám umožní v případě potřeby manuálně doplňovat úpravy překladů.

Jak na to

  1. Pro začátek přejděte do adresáře doplňků WordPress.org a stáhněte, nainstalujte a aktivujte doplněk Weglot Translate.
  2. Následně budete potřebovat API klíč, který můžete získat zdarma při vytvoření účtu Weglot. Váš API klíč se zobrazí spolu s odkazem na váš vlastní ovládací panel. K tomu se vrátíme později, prozatím si zkopírujte svůj API klíč a vraťte se na svou stránku ve WordPressu.
  3. Po kliknutí na nové nastavení Weglot ve vašem správcovském účtu WordPress budete přesměrováni na stránku s nastavením překladu. Zde můžete vytvořit nové překlady své webové stránky a vybrat si, jak se budou zobrazovat na platformě WordPress.
  4. Nejprve vložte svůj API klíč do prvního pole a hned můžete začít pracovat na svém prvním překladu. Podle vlastního uvážení si vyberte cílový jazyk, přičemž angličtina zůstává nastavena jako výchozí jazyk.
  5. V další části můžete přizpůsobit vzhled nástroje ke změně jazyků svých webových stránek. Můžete si přizpůsobit nejen jeho vzhled, ale i to, kde na vašich stránkách se bude zobrazovat.
  6. Nakonec můžete zadat specifické výjimky, abyste překlady omezili na konkrétní oblasti svých webových stránek. Když skončíte, klepněte na tlačítko „Save Changes“ a vaše webové stránky budou nyní fungovat ve více jazycích! Chcete-li vidět výsledek, přejděte na svou webovou stránku a vyhledejte nástroj pro změnu jazyků.

A to je vše!

Překládání webových stránek do více jazyků se může zdát náročné, zvláště pokud sami nemluvíte více jazyky. Pomocí doplňku Weglot Translate však můžete snadno vytvořit stránky, které budou poskytovat všechny výhody také uživatelům, kteří nejsou rodilými mluvčími výchozího jazyka, aniž byste na to museli vynaložit příliš mnoho času a námahy.

Najděte si trochu času a popřemýšlejte, které jazyky budou na vašich stránkách využívány nejvíce a pak použijte doplněk Weglot Translate pro rychlé přeložení obsahu!

Máte-li jakékoliv další dotazy, rádi vám odpovíme, proto nás neváhejte kontaktovat prostřednictvím e-mailu na adrese info@kjtranslations.cz nebo na telefonním čísle +420 723 706 499.