Na trhu existuje mnoho platforem pro internetové obchody, které umožňují přenést váš e-shop do více jazyků, přičemž je doplněk WordPress WooCommerce jedním z nejoblíbenějších. Přestože WordPress standardně neposkytuje podporu pro více jazyků, není vytvoření internetového obchodu ve více jazycích nic obtížného.

Pokud jste dosáhli úspěchu na lokálním trhu, je dalším přirozeným krokem rozšíření vašeho podnikání do dalších zemí. Vytvoření obchodu WooCommerce ve více jazycích vám pomůže proniknout na nové mezinárodní trhy a najít potenciální zákazníky, kteří by jinak o vaší nabídce ani nevěděli.

K vytvoření obchodu WooCommerce ve více jazycích budete potřebovat dvě věci: WooCommerce na vaší stránce WordPress a tzv. plugin.

Proč byste měli s WPML používat plugin WooCommerce Multilingual?

Tým WPML vytvořil WooCommerce Multilingual, což je specializovaný plugin pro správu překladů produktů WooCommerce. Jeho součástí je více než 60 jazyků, ze kterých si můžete vybrat a přidat je do svého internetového obchodu.

Chcete-li pro svůj internetový obchod WooCommerce zajistit plnou podporu ve více jazycích, budete si muset nainstalovat doplněk WooCommerce Multilingual. WooCommerce Multilingual je řešení WooCommerce přizpůsobené pro vícejazyčné stránky internetového obchodu WordPress.

Instalace

Chcete-li doplněk nainstalovat, přejděte na oficiální webovou stránku doplňků WPML, vyberte si dané řešení a nainstalujte jej. Po ukončení instalace jej budete muset nakonfigurovat. Poté bude váš obchod WooCommerce připraven k překládání. Prostřednictvím doplňku WPML můžete překlad zpracovat dvěma způsoby:

1. možnost: k přeložení materiálů použijete systém správy překladů

Jak jistě víte, na kvalitě záleží. Na to byste měli myslet i při překládání webových stránek. Celý proces překládání si zorganizujte v rámci přídavné funkce pro správu překládání doplňků.

  • Na začátek přejděte na ovládací panel překladu.
  • Následně vyberte obsah, který chcete přeložit.
  • Vyberte možnost překlad.
  • Nakonec stiskněte tlačítko „add selected content to translation basket“.

Vybraný obsah byl nyní úspěšně přeložen.

2. možnost: Manuální překlad obsahu

Obsah vašich stránek lze přeložit manuálně, aniž byste museli instalovat přídavnou funkci pro správu překladů. Chcete-li přeložit či aktualizovat obsah svých webových stránek, jednoduše otevřete ovládací panel a využijte ikony plus a doplňky.

Jaké jsou výhody používání doplňku WooCommerce Multilingual s WPML?

Používání doplňku WooCommerce Multilingual s WPML má řadu výhod. Jedná se o doplněk WordPressu vyvinutý vývojáři WPML, který umožňuje překlad produktů WooCommerce.

Po nainstalování poskytuje plnou podporu pro váš internetový obchod WooCommerce a jeho správu ve více jazycích. Umožňuje také spravování různých informací týkajících se produktů, například:

  • Informace o jednotlivých produktech
  • Překlady kategorií jednotlivých produktů
  • Překlady štítků jednotlivých produktů
  • Vlastnosti produktů

A to je vše!

Popravdě, neexistuje lepší způsob rozšíření působnosti na nový trh než zřízení elektronického obchodu WooCommerce ve více jazycích. Překlad vašeho internetového obchodu a poskytování lokalizovaného obsahu vám pomůže přilákat nové zákazníky, maximalizovat váš dosah a zvýšit prodejní potenciál.

Máte-li jakékoliv další dotazy, rádi vám odpovíme, proto nás neváhejte kontaktovat prostřednictvím e-mailu na adrese info@kjtranslations.cz nebo na telefonním čísle +420 723 706 499.